VANLIGA FRÅGOR OM VÅRA RÄDDADE JOSER

Var får ni frukten och grönsakerna från?
Frukt- och grönsaksgrossister, butiker, odlare och fruktkorgsleverantörer.

Är det gamla frukter och grönsaker ni använder?
Nej, tvärtom! Oftast är det ett par procent av ett parti som inte når upp till de högt ställda kvalitetskraven. Det räcker för att allt ska slängas, även om merparten är fantastiskt. Vi sorterar för hand, skär bort blåmärken och sköljer all frukt och grönt. Det som är fint blir till juice och de frukter och grönsaker som inte riktigt håller måttet blir till kompostjord.

Hur mycket frukt räddar ni?
Det varierar, men vi pratar flera ton varje vecka.

Varför använder ni er inte av bara av räddad frukt?
När vi räddat det vi kan fyller vi på med frukt från vår frukträddarkompisar. Det handlar om att få en ekonomisk hållbarhet så att vi alltid står redo och kan rädda när tillfälle ges.

Vart kan man köpa era juicer?
Lägg ett mejl till truls@rescued.se så får ni svar!

Varför smakar era juicer olika från gång till gång?
Vi styr aldrig vad vi får in för frukt och grönsaker. Det beror helt på säsong, sort och mognadsgrad. Vi älskar variation!

Är era drycker pastöriserade?
Ja!

Innehåller era drycker något tillsatt socker?
Nix! Vi nöjer oss med fruktsockret som finns naturligt i de frukter vi använder.

Varför håller era drycker så länge utan E-ämnen och extra tillsatt socker?
Pastörisering är nyckeln! Vi hettar upp all dryck vid tillverkning för att få en längre hållbarhet.

Är era drycker laktos- och glutenfria?
Jajamän!